DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 18.02.2021 16:52:54 

Letní dětský tábor DOPRAVÁČEK-DEDRÁČEK

TÁBOROVÝ DENÍK ŘEČTÍ BOHOVÉ - OLYMP 2016
TÁBOROVÝ DENÍK ŘEČTÍ BOHOVÉ - OLYMP 2016
 
 1. DEN POD OLYMPEM (30. července)

V ranních hodinách jsme se vypravili z Mostu do Hedčan u Kožlan. Areál letního dětského tábora v Hedčanech se stal pro nás na 14 dní městečkem bohů pod Olympem. Po příjezdu následovalo ubytování a vybalování. Následně jsme se začali seznamovat s novými kamarády v oddílech.

 
2. DEN POD OLYMPEM (31. července)

Máme tady první den po spání v táboře. V programu jsme měli naplánovanou výrobu vlajek a vymýšlení názvů oddílů a pokřiků.

Na celý den bylo práce víc než dost.

Počasí bylo spíše aprílové, takže jsme se věnovali činnosti v lese i v areálu tábora.

Ve večerních hodinách jsme měli seznamovací diskotéku, kterou jsme si užili.

 

A jak se jmenují naše oddíly?

1. oddíl - OLYMPŠTÍ BOJOVNÍCI

2. oddíl - THIA TRIMI

3. oddíl -  MINOTAUŘI

4. oddíl - BOŽÍ TŘESK

Máme před sebou doufejme klidnou noc! Všem dětem chutná, sem tam se někomu zasteskne, ale všechno zvládáme!

Moc zdravíme!


3. DEN POD OLYMPEM (1. srpna)

Máme tady další den a ten bohužel nezačínáme rozcvičkou, protože nám prší.

Přes dopoledne se počasí umoudřilo a mohli jsme se věnovat práci v oddílech a naučení se pokřiku na odpolední nástup.

V odpoledních hodinách jsme měli na programu průzkum okolí a výrobu dárků pro naše božstvo. Jedinou podmínkou bylo, aby vše bylo pouze z přírodních materiálů. Což se všem na jedničku povedlo.

Ve večerních hodinách nás čekalo sportovní vyžití - pingpong, fotbal a další boží sportovní aktivity.

 

4. DEN POD OLYMPEM (2. srpna)


Máme tu další den a ten jsme zahájili skvělou rozcvičkou! Protáhli jsme rozlámané hřbety a čekal nás opět náročný den.

V dopoledních hodinách jsme se poprvé věnovali kroužkům. V letošním roce máme hudební, taneční, výtvarný, angličtinu a sport. 

Odpoledne jsme se v rámci oddílové činnosti věnovali učení se tábornickým dovednostem a znalostem.

Večer nás čekalo soutěžní mezi oddíly. Zde se projevilo, že i bohové musejí být šílení. Zapojili jsme do našich her i praktikanty a vedoucí. Byl to veselý večer.


5. DEN POD OLYMPEM (3. srpna)


V ranních hodinách nám počasí nepřálo a vstávali jsme opět bez rozcvičky.

Potom mocný Zeus zařídil lepší počasí, takže jsme se mohli věnovat činnosti venku, což bylo super.

V dopoledních hodinách nás čekal generální úklid tábora, za který nás večer čekalo překvapení. Po úklidu následovala oddílová činnosti.

Odpoledne jsme měli na programu Záludnou cestu. Úkoly, kde jsme museli zapojit mozkové závity nebo šikovnost. Nikomu toto soutěžení nedělalo problémy a vše dopadlo skvěle. 

A nyní k tomu překvapení, které bylo odměnou za super den. Čekala nás diskotéka, kteoru jsme si všichni moc užili. Někteří tancovali natolik, že nám téměř na tančním parketu usínali.

 

Po večerce celý tábor zalehl, hlídali jsme vlajku, kterou jsme zatím uhlídali. Uvidíme, jak tomu bude dál.

 

6, DEN POD OLYMPEM (4. srpna)

V dopoledních hodinách jsme se věnovali kroužkům. Všichni se velmi snaží a Zeus se těší na výsledky snažení v rámci kroužků.

Odpoledne došlo na oddílovou činnost a vydali jsme se do lesa.

Večer nás čekala soutěž, která je na našem táboře již tradicí. Jednalo se o hru s názvem „PRŮJEM“. Všichni jsme si krásně zaběhali a zapluli jsme do postýlek raz dva.


 

7. DEN POD OLYMPEM (5. srpna)

V noci jsme měli docela šrumec. Hromy a blesky všude kolem Olympu. Naštěstí jsme kouzlem bouřku poslali dál a přes den nám zůstalo pár kapek. Ještě se rozhodli 4 výtečníci ukrást vlajku....Podařilo se jim to!

V dopoledních hodinách jsme vyráběli boží kostýmy, které jsme využili hned odpoledne během volby našich božích krasavců a krasavic.

 

Večer si vedoucí pro nás připravili Partičku. Některá vystoupení byla opravdu nezapomenutelná.


8. DEN POD OLYMPEM (6. srpna)


 

Dopoledne opět došlo na kroužky.

Odpoledne za námi přijela návštěva a přivezla paintballové zbraně. Měli jsme možnost si zastřílet a protože to všem velmi dobře šlo, tak jsme střelbu zahrnuli do celotáborové hry

 

Večer nás čekala diskotéka, kterou jsme si všichni užili.


 

9. DEN POD OLYMPEM (7. sprna)


Dnes dopoledne jsme si trochu zasportovali. Běhali jsme po lese a poznávali jsme pohádkové postavičky. Všichni krátkou trasu zvládli na jedničku!

 

Odpoledne jsme si zahráli turnaj ve vybíjené a večer nás čekala hra na zoologickou zahradu. 


10. DEN POD OLYMPEM (8. srpna)


Dnes jsme se vydali do Kožlan na půldenní výlet. Konečně možnost nákupů a vycházky do civilizace. Výlet to byl milý a na oběd jsme byli všichni zpět.

Odpoledne bylo ve znamení vodních bitev. Nakonec jsme všichni skončili mokří. Nebylo jediného človíčka v táboře, který by byl suchý.


Večer byl v režii oddílů a příprav na soutěž Bohové mají talent. Těsně před večerkou jsme měli návštěvu. Skvělou ohnivou show v kombinaci s moderní hudbou nám předvedl náš kamarád Míša! Moc děkujeme!


11. DEN POD OLYMPEM (9. srpna)


Během dopoledne a odpoledne nám střídavě pršelo a nepršelo. Oddíly se věnovali přípravám na táborový talent a na další soutěže, včetně olympiády, která nás bude čekat zítra (pokud počasí dovolíú.

Večer byl ve znamená soutěže Bohové mají talent. A jsme velmi rádi za to, že máme v táboře spoustu skvělých a talentovaných dětí! Byla radost sledovat a poslouchat některé výkony v rámci táborové talentové soutěže.



12. DEN POD OLYMPEM (10. srpna)


Máme za sebou Olympijské hry. Přálo nám počasí a vše se stihlo do prvních kapek deště. Odpoledne jsme hráli živé Člověče, nezlob se. Byla to parádní hra a všichni jsme si to užívali. Večer nás čekali hudební hádanky, ukázky z filmů, pohádek atd. Hádali jsme hromadně, po oddílech.


13. DEN POD OLYMPEM (11. srpna) 

Dopoledne jsme měli návštěvu ze společnosti Ekokom a jejich projekt Tonda Obal na cestách. Jsme rádi, že za námi jezdí pravidelně. Každý rok, je v jejich programu nějaká milá změna, na kterou se těšíme. Nikdo ze soutěžení s Tondou Obalem neodecházel s prázdnou.

Večer jsme měli možnost zahrát si na bicí soupravu. Každý, do měl zájem, si mohl pod dohledem zkušeného pedagoga a našeho kamaráda Davida Homoly, zahrát na bicí. Zájemců byla spousta. 


14. DEN POD OLYMPEM (12. srpna)

Dnešní den byl velmi náročný. Během dopoledne jsme hráli soutěž Mraveniště. A že se to jako na mraveništi v táboře hemžilo, to bych vám přál vidět. 

Odpoledne bylo na programu balení a uklízení tábora. Někomu to šlo pomaleji, jiným rychleji. Ale kdo měl hotovo, tak se snažil pomáhat. Za to musím velmi pochválit.

Večer nás čekalo vyhlášení výsledků celotáborové hry, olympiády, nejhlepšího táborníka a sportovce, nejčistší nebo nejšpinavější chatičky. Prostě všeho, co bylo potřeba za celých 14 dní vyhlásit.

Na 1. místě se v celotáborové hře umístil oddíl - MINOTAUŘI. 2. místo obsadil oddíl OLYMPŠTÍ BOJOVNÍCI. Na 3. místě se umístil oddíl, který nesl název BOŽÍ TŘESK. A 4. místo obsadil oddíl s názvem BOŽÍ HOVÍNKA.



15. DEN POD OLYMPEM (13. srpna)

Dnešní probuzení bylo poslední v městečku pod Olympem. Uklízeli jsme chatičky, dobalování a odjezd zpět do Mostu.

Cesta zpět byla komplikovanější, ale nakonec zpoždění nebylo tak obrovské. Všem děkujeme za přízeň a za super tábor! A to jak dětem, rodičům, tak i celému personálu tábora. Vy všichni děláte tábor takový, jaký je!